Barneskiskolen

Skiskolen er et samarbeid mellom Swix og Anita Moen – i tett dialog med skigruppa i Idrettslaget Trysilgutten (ITL). Skiskolens målsetting er å gi barn og ungdom god trening, positive opplevelser og muligheter til å utvikle individuelle ferdigheter.

Vi vil gi barna et allsidig treningsopplegg med stor vekt på utvikling av basiskunnskaper i idretten som styrke, spenst, hurtighet, balanse og utholdenhet. Mye fokus på styrke, utholdenhet og skiteknikk. Ellers lek og idrettsaktiviteter. Dette skal være gøy, og gi ungene muligheter til å utvikle egne ferdigheter. Idrettskolen er tenkt for barn fra 3 klasse og opp til 10 klasse. Innhold og aktivitet varierer fra uke til uke så det er viktig å følge med på periodeplanen. Er det kaldere enn 15 minus er vi alltid inne.

Når er det trening?
Treningen vil foregå rett etter skoletid fra 14.45 – 16.00 onsdager. Dette for å utnytte tiden mens foreldrene er på jobb, og skape mer tid til lekser og annen fritid resten av ettermiddagen og kvelden. Et roligere middagsmiljø etter treningen for hele familien, kan også bidra til mer trivsel og positivt samvær for hele familien.

Hva skjer på en trening?
Aktivitetene vil i stor grad bestå av basistrening og teknikk/spesifikk trening for ski, som styrke, spenst, balanse og utholdenhet. Skogsturer og lek, samt innslag av mer spesifikk trening.

Hvor trener vi?
Vi er så heldige å ha alle treningsmuligheter rett ved skolen. Anleggene på og rundt barneskolen vil bli brukt til treningen. Gymsalene på ungdomskolen og det nye skiområdet ved Solbakken gir strålende muligheter for variert trening hele året. De fleste torsdager går det felles transport opp til Trysil Knut Arena for å gå på ski der. Ungene hentes kl 16 på TKA. Er det over lengre tid dårlig ved skola,  vil vi også legge flere skitreninger til TKA.

OBS! Begrenset antall
Vi har en begrensing på antall.  Dette for å være sikker på at kvaliteten ivaretas ved å ha tilstrekkelig tid til hvert barn.

Treningen følger skoleruta, slik at det blir høstferie, juleferie, vinterferie uke 8, påskeferie, andre røde dager og avslutter til mai.

Generell plan for idrettskolen 

Trener: Anita Moen  &  Karoline Moen Guidon. Eventuelt innhenting av andre trenere ved behov.
Årsplanen er delt opp i 4 perioder:

 • 1. Periode

  Aktivitet: Lek, styrke, spenst, utholdenhet
  Fra september – høstferien
  Vi skal i denne perioden bli kjent med alle, og vil være både inne og ute. Løp, spenst, styrketrening og balanse vil være i fokus. Skigang med staver for eldre. Klær til både inne og utetrening kreves.

 • 2. Periode

  Aktivitet: Turn, lek, styrke, utholdenhet og skiteknikk
  Fra høstferien – jul
  Vi skal i denne perioden være noe inne og noe ute, men mest ute etter at skiføret er på plass.Her trenger alle langrennsski, staver, sko og masse gode varme klær. Juleferien følger skoleplan.

 • 3.Periode

  Aktivitet: Ski, utholdenhet, lek
  Fra januar – midt i mars
  På ski vil vi vil jobbe med både klassisk og friteknikk.
  Nærmere plan kommer.

 • 4. Periode

  Aktivitet: Ski, lek & håndball
  Fra 16. mars – mai
  Vi skal i denne perioden også være mest ute på ski, men også litt i gymsalen.
  Nærmere plan kommer.
  Fridager: Påskeferie, 1.mai, og 2. pinsedag. Sommerferie fra mai

Ved eventuelle endringer av denne årsplanen vil det bli gitt skriftlig beskjed. Lurer du på noe så er det bare å ta kontakt med undertegnede.

Her er plan for høsten 2019 begge grupper:

> Plan barneskiskolen høsten 2019

Anitas samarbeidspartnere

Trysil
Logo Rossignol
Logo Swix
Evexia Logo
Logo Treningspartner
Logo Radisson
Logo Trysil
Logo Sport Lodgen
Logo Saucony
Logo Kort & Godt
Logo Spenst
Logo Glåme